Thalys Parijs en koffer diefstal

Gisteren kwam ik op onaangename wijze in aanraking met onze medemens. Als frequent-traveller weet ik dat ik altijd goed op mijn spullen moet passen, daarom is er ook nog nooit wat gestolen gelukkig. Gisteren is daar verandering ingekomen tijdens met treinreis met de Thalys van Parijs naar Amsterdam.

Zoals het hoort plaatste ik mijn koffer en die van mijn reisgenote netjes in de luggage-storage. Omdat de ruimte boven je hoofd beperkt is vind ik het altijd wel zo netjes daar ruimte over te laten voor de andere passagiers. Ik plaatste mijn oranje koffer achter de koffer van mijn reisgenote en nam plaats in rijtuig 16. Vlak voor vertrek haalde ik mijn Bose noise-cancelling hoofdtelefoon nog uit de koffer om zo heerlijk te kunnen slapen tijdens de 3,5 uur durende treinreis naar Schiphol.

Aangekomen op Schiphol zag ik dat het voorcompartiment van de koffer openstond en dat de rits van mijn koffer niet op de plek zat waar ik hem altijd sluit. Aangekomen in Amsterdam bleek dat mijn koffer door elkaar gehaald was. Eerst dacht ik dat de koffer gevallen was omdat hij niet meer achter de koffer stond van mijn reisgenote. Ik twijfelde dus even. Maar al snel bleek dat de verpakking van een cadeau dat ik voor een vriend had gekocht opengescheurd was.

Cadeau-postma

Dat was een enorme schok. Voor het eerst in mijn leven was er ingebroken in mijn spullen. Bovendien was niet alleen het cadeau opengemaakt, ook was mijn dure koffer kapot gemaakt. Boosheid maakte al snel plaats voor ongeloof. Ik pakte mijn koffer verder uit en plaatste een tweet naar @nshispeed om hen om hulp te vragen.

 

Thalys-1
Thalys-2

Vanochtend kwam ik er echter achter dat er toch spullen gestolen waren uit mijn koffer. Ik had bij La Vinia een speciale fles champagne gekocht met koeler, die was bleek verdwenen. Ook mijn Apple Airport Express zat niet meer in mijn koffer. Dus niet alleen mijn mooie koffer is kapot gemaakt, er zijn ook spullen gestolen. Nu maar afwachten hoe NS HiSpeed op twitter reageert en vandaag uitzoeken hoe ik aangfite kan doen.

 

Waarom kunnen we elkaar niet gewoon vertrouwen en andersman spullen met rust laten?

 

Update: Aangifte online gedaan op aangifte.politie.nl en NS HiSpeed pakt het goed op en is er mee bezig. Reizigers worden extra gewaarschuwd in de trein

 

Update 2: Balen, is wel veel gestolen. Mijn sigarenknipper en aansteker van St. du Pont zijn weg, een mooie fles champagne en mijn airport express zijn foetsie.

Een gedachte over “Thalys Parijs en koffer diefstal”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>